O întrebare pentru non vegani

Sunt curios, cum ar reacționa un non vegan într-un scenariu extrem de improbabil în viitorul apropiat. Să zicem că din motive de mediu și pentru hrănirea optimă a populației, factorii de decizie la nivel mondial iau o hotărâre fără precedent: sistarea oricărei activități de creștere a animalelor pentru consum, indiferent de produsul obținut (carne, lapte, ouă). În comerț se vor găsi doar produse vegane, iar animalele doar în păduri, în parcuri, pe străzi sau prin canalizări.

După câteva luni, probabil te-ai săturat deja de imitații de carne sau brânză bazate pe soia, începi să te uiți cu alți ochi la diverse animale. Vezi un câine vagabond pe stradă și îl vezi sub formă de miel la proțap. Vezi o veveriță prin parc și îți imaginezi că e în cuptorul propriu. Vezi un porc mistreț prin pădure și îți dorești să-ți umpli frigiderul cu șoricii și slana lui.

Întrebare: cât de departe ai merge? Ai învăța cum să vânezi animale? Ți-ai cumpăra sculele necesare? Ai împușca animale pe stradă sau în pădure? Ai sta să le tranșezi meticulos pe fiecare în parte? Ai prinde vaci sau capre sălbatice pentru a le mulge? Ți-ai prepara singur brânza? Te-ai cățăra prin copaci pentru ouă de pasăre? Ai risca bolile posibile transmise de un animal sălbatic? Ai risca amenzi mari din partea autorităților?

Sau ar fi doar un vis și ai rămâne să mănânci mai departe imitațiile vegane pentru mâncărurile tale favorite? Întreb asta pentru că dacă mâine s-ar interzice comercializarea fructelor, eu sigur aș pleca la cules fructe sălbatice.

Cute-Fox-Wallpaper-photo-Picture

sursa foto http://www.wallwides.com/wallpaper/archives/16561/cute-fox-wallpaper-photo-picture

Haplea Fructaliu

3 Comments

   • Da… oarecum. Deoarece oamenii nu se feresc de semeni decat daca sunt paranoici sau anumiti indivizi le-au dat motive bune, caz in care se feresc doar de acei anumiti indivizi.
    Animalele salbatice insa, se feresc de orice.
    DAR, animalele salbatice – spre diferenta de oameni – rareori se razbuna, si niciodata la scara mare.
    Nu stiu cat de usor ti-ar fi sa iei decizia de a omora un om cand stii ce te asteapta…
    Iar in situatia in care oamenii vor deveni canibali din disperare, crede-ma, nu va mai fi asa usor sa-i omori – nu uita ca nu degeaba am ajuns pradatori de top.

Leave a Reply