Despre mine – Contact

Hey!

Numele meu e Călin Cyfer. Sunt muzician. În 2010, am realizat că viața mea e pe o pe un drum greșit. Deși mă bucuram de realizări pe plan profesional, pe de altă parte eram stresat, sedentar, supraponderal și cu sistemul imunitar la pământ. Totul a culminat cu zona zoster, apărută după un lung turneu.

M-am hotărât apoi să fac o serie de schimbări pe plan personal și profesional, majoritatea fiind surprinzătoare pentru prieteni, colegi sau apropiați:

 1. Am rărit numărul concertelor și al turneelor
 2. Am început să practic meditația zazen și yoga (noiembrie 2010)
 3. Am renunțat la cafea (februarie 2011)
 4. Am ținut un post cu apă de 7 zile (mai 2011)
 5. Am devenit vegan, raw vegan și apoi frugivor (mai – septembrie 2011)
 6. Am refuzat să mai cânt în locațiile în care se fumează (iunie 2011)
 7. Am mers singur cu bicicleta București-Brașov și retur(168 kmx2, aprilie 2012)
 8. La 37 de ani, după 17 ani de sedentarism, am început să alerg și am participat la 6 semi-maratoane (2012)
 9. Am lansat un album gratuit, liber la descărcare (februarie 2013)
 10. M-am relocalizat în Sud Estul Asiei pentru 3 luni (mai 2013)
 11. Mi-am petrecut 10 zile în refugiul Buddhist de la Suan Mokkh (iulie 2013)
 12. Am făcut 7 ture montane consecutive, 7000m diferență de nivel, mâncând pepeni (august 2013)
 13. M-am relocalizat în sudul Franței (octombrie 2014)
 14. Am ținut un post cu apă de 23 de zile, dintre care 8 de post uscat
 15. Am cutreierat insulele din Oceanul Indian, Mauritius, Reunion, Seychelles și Sri Lanka (februarie-martie 2015)
 16. Am urcat pe vârful Postăvaru de 100 de ori consecutiv în 100 de zile
 17. M-am relocalizat în pentru 3 luni în Sri Lanka (ianuarie 2016).
 18. Am mers pe jos 82 km de la București la Băicoi (aprilie 2018)

Pe acest site, intenționez să discut în special despre alegerile mele nutriționale, despre raw veganism, despre călătorii, despre sporturile pe care le practic (alergare de anduranță, calistenice), despre un stil de viață mai natural și sănătos.

Porecla „Haplea Fructaliu” am primit-o de la fiul meu. Am fost împreună la piață și am găsit persimmon (kaki). După o negociere cu vânzătoarea, am reușit să cumpăr toată marfa, 120 de bucăți. În timp ce căram cele trei lăzi de kaki, fiu-miu mi-a spus: „ești Haplea… Haplea Fructaliu”.

Am folosit această poreclă ca nume al sitului, pentru că frugivorismul este un element cheie în schimbările mele. Atunci când am descoperit că trebuie să înlocuiesc carbohidrații din grâne cu cele din fructe, viața mea s-a schimbat total.

La fel ca și celelalte primate, omul este un animal frugivor. Fructele sunt hrana pentru care este cel mai bine adaptat, deși după plecarea din Africa a trebuit să se obișnuiască să consume alte alimente ca mâncare de bază (grâne, rădăcinoase, carne, lapte). Practic: un frugivor consumă fructe în proporție de 60-70% din volumul de alimente. Fructele satisfac necesarul de calorii, pofta de dulce, hidratează și vin cu aproape toate micronutrimentele necesare funcționării organismului. Tipul de fructe rămâne la alegerea individului: un frugivor activ va consuma mai multe fructe dulci (banane, curmale, persimmon), altul mai sedentar va consuma fructe mai puțin dulci (roșii, castraveți, ardei). Pofta de sărat și necesarul de sodiu/calciu sunt acoperite de verdețuri (diverse tipuri de salată, varză furajeră, spanac). Aceasta ar fi dieta ideală, iar experimentarea ei pe termen lung ne poate spune cum funcționează și ce anume ar putea lipsi.

Obiectivul meu este să călătoresc în cât mai multe părți ale lumii, în căutarea fructelor dulci, să explorez pe propriile picioare cât mai multe locuri și să mă înțeleg astfel mai bine pe mine.

Dacă ești interesat de muzica mea, poți s-o asculți pe următoarele siteuri:

http://www.cyfer.ro/
http://www.youtube.com/cyfersin

Dacă dorești să mă susții, o poți face pe Patreon, unde vei avea acces la articole mai consistente decât cele de pe blog, susținute de studii.

Mă poți contacta folosind formularul:

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Subiect

Mesajul